Bij ZipperStudio leer je naaien op jouw eigen tempo

Doe mee aan een naaicursus en werk aan je eigen kledingstuk of ander project.

Je zult zien hoeveel tijd er in het maken van een item zit. 

naailes

We willen graag onze passie voor naaien overbrengen

Tijdens de naailessen leer je hoe je je eigen kleding kunt maken. Wij willen graag onze passie met jou delen en je enthousiast maken voor het naaien. Want hoe bijzonder is het om te zien hoe jouw kledingstuk vanuit niets maakt.

Wat zijn de onderdelen van een item en hoeveel werk zit erin? Dat ga je allemaal zien! En daarbij maak je iets unieks. Een item dat niemand heeft, alleen jij. Want, je hebt zelf de stof gekozen, het patroon en de manier waarop je item naait. Hoe vet is dat! Dat maakt het dragen natuurlijk nog veel leuker 

wie geeft er les?
DSC04021

Isabel

Founder & Lerares
Maandag / Dinsdag

92877044_517869205761817_193895731642236928_n

Roosmarijn

Lerares
Donderdag / Vrijdag

WhatsApp Image 2022-02-01 at 14.59.50

Dore

Lerares
Woensdag

NAAIERIJ

De naailessen van Zipper Studio worden gegeven in de Naaierij. De Naaierij is een duurzame evenementenlocatie waar onder andere kledingswaps worden georganiseerd en waar ook elke vrijdag en zaterdag een naaicafé plaats vind. 

De Naaierij wordt gebruikt als atelier locatie voor de naailessen. Er staan naaimachines voor je klaar en je mag gebruikmaken van de patroonbladen die voor handen zijn.  

Isabel weet van alles over de techniek van naaien en weet van alle cursisten waar ze mee bezig zijn. In de kleine groepjes kan je precies maken wat je wilt. Er heerst een gezellige sfeer, een aanrader dus!

Susanne

Ieder werkt aan een eigen project, waar Isabel je mee ondersteunt. Of het nu een bestaand patroon is of een "ik wil ongeveer zoiets maken", ze weet altijd iets te bedenken wat bij je past en waar je mee aan de slag kunt. Ik heb veel gezellige avonden gehad in de Naaierij, waar naaien alles behalve oudbollig is.

Juliette

#sewinglove

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Isabel is 29 jaar, Hagenees en al bezig met naaien vanaf haar kindertijd. Na haar study Human Technology wist ze niet zo goed wat ze verder wilde doen. Ze werkte in de stoffenwinkel @vandomburgtextiel en werkte daarnaast ook bij @knipmode .

Hier had ze haar afstudeerscriptie gedaan en bleef hangen om uiteindelijk samen met @janicezelf de leukste naaitutorials te filmen.

Toch ging er op een dag iets kriebelen, want hoe nu verder? Tot ze op een dag koffie ging drinken bij @haleyscometbreakfastclub , waar het idee voor de eerste naaiworkshop, #restitchit, werd geboren.

Daarna volgde alleen nog maar meer workshops. Scrunchies maken bij @confettidenhaag en @strandpaviljoendestaat , kimono’s bij @desushimeisjes , surfponcho’s bij @surfana_collective en kleding repareren bij @optie_b , het was een groot feest!

Daarna kwamen de eerste naailessen bij Confetti, maar na al het gesjouw met de naaimachines werd het tijd voor een vaste plek. En deze plek heeft ze gevonden in de Naaierij. Een plek waar ze met veel plezier naailes geeft en het elke keer weer fijn vind als jullie langskomen. Aanmelden voor de naailessen dan kan hier!