3 jaar geleden, toen ik bezig was met mijn studie, liep ik stage bij het zelfmaakmode tijdschrift van Nederland. Het was toch altijd stiekem al een beetje mijn droom, vanaf het begin dat ik mijn eigen kleding maakte, om te werken op de redactie van een blad dat voor mij zoveel heeft betekend. Mijn afstudeerstage is zo’n leuke tijd geweest, mede dankzij mijn geweldige collega’s, het werk wat ik mocht doen (heel de dag bezig zijn met mode en zelfmaken) en natuurlijk de Knipster naaiwedstrijd, waarbij ik mocht helpen met de socials en organisatie. Ook mocht ik voor deze naaiwedstrijd verschiilende turotials maken. Zo leuk, en het leuke is dat ze nog steeds online staan. Deze vond ik laatst op Youtube en moest ze weer even bekijken, geweldig hihi

Maar natuurlijk ook super handig voor jullie, want sommige van de DIY’s die we toen maakten zijn nu nog steeds super leuk !

DIY KIMONO

Neem nou een kimono, wanneer raak je daar nou op uitgekeken. Kort of lang, voor over je bikini, shorts of als kamerjas. Het kan allemaal! Daarom is dit stuk gewoon echt geweldig, en moet je er een in je kast hebben hangen. Onderstaande video laat zien hoe ik de kimono maakte voor Knipmode, toch heb ik zelf wat aangepast voor mijn eigen kimono, omdat ik dat toch iets mooier en meer afgewerkt vond staan.

DIY KIMONO | knipmode.nl/2016/04/17/diy-kimono/

MIJN AANPASSINGEN

Over het algemeen heb ik de zelfde volgorde genomen als in de video.
Om de kimono te maken heb je twee keer de lengte nodig van de kimono. Dus wil je de kimono 1 meter lang? Dan heb je een stoflengte nodig van 2 meter ( = 1 meter aan de voorkant en 1 meter voor de achterkant). De breedte van de stof, dit is meestel 1.40m of 1.50m, gebruik je voor de breedte van de kimono. In de video gebruik ik een lengte en breedte van 35 cm voor de mouw.

Omdat ik de mouwen net iets te kort vond heb ik daar een strook aan vast gemaakt van 5 cm breed. Ik heb hiervoor een strook geknipt van 70cm (2x35cm) bij 12cm (2x5cm +2cm naadtoeslag) Hierbij heb ik eerst de smalle kant gestikt, gestreken, de band in de lengte dubbel gestreken en vastgemaakt aan de kimono. Ten slotte heb ik de naadtoeslag naar de mouw toe doorgestikt.

Middenvoor, dus de opening van je kimono, heb ik ook een band van 5 cm eraan gezet. Hiervoor heb ik een hele lange strook (twee keer de lengte van de opening +de hals) geknipt ook van 12 cm breed. Deze heb ik dubbel gestreken en aan de kimono vast gezet. Ook deze heb ik weer doorgestikt met de naadtoeslag naar de kimono toe. Hierna heb ik pas de onderkant van de kimono afgewerkt. TADAAA!

Wil je samen met mij deze kimono maken? Laat het dan weten in de comments, of stuur me een mail! Dan weet ik hoeveel animo er is voor deze workshop 🙂

Wil je iets heel anders maken? De lessen voor september zitten helaas helemaal vol, maar vanaf november komen er weer nieuwe naailessen! Wil je je hiervoor inschrijven?mail me!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.