Hoelang duurt een naaicursus?

Een naaicursus duurt in totaal 6 weken. (Inclusief introductieles 7) Elke naailes duur 2 uur.

Moet ik mijn eigen spullen meenemen?

Voor de naailessen neem je je eigen stoffen en fournituren mee. Als je iets bent vergeten kun je het natuurlijk lenen of kopen. Verder mag je tijdens de naailessen gebruik maken van de naaimachines.

Mag ik mijn eigen naaimachine meenemen?

Graag zelfs! Tijdens de introductielessen en naailessen is het mega handig om te oefenenen op je eigen machine. Je weet hoe die werkt en zo kun je zowel tijdens de naailes als thuis snel verder aan je projecten.

Moet ik mijn eigen patronen meenemen?

In het atelier hebben we heel veel patroonboeken liggen. Deze mag je tijdens de intro lessen en naailessen inkijken om een patroon te zoeken of inspiratie op te doen. Kun je thuis geen patroon vinden dan is het vaak zonde dit te doen tijdens de les. Je mag ook altijd vrijdag of zaterdag langskomen bij de Naaierij om een patroon uit te zoeken en te tekenen.

Ik kan niet elke les van de cursus komen, kan ik deze les inhalen?

Het is belangrijk dat je zelf in de gaten houdt of je alle lessen van de cursus kunt komen. Er zijn geen inhaallessen die worden ingepland. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid dat je elke les er bij kunt zijn. Natuurlijk kunnen we wel kijken of het mogelijkheid is om tijdens de 6 weken een les in te halen, maar ik kan dat niet garanderen.

Ik ben al ingedeeld, kan ik me toch nog afmelden?

Wil je je toch afmelden voor naailessen? (why?) Dat kan tot twee weken voordat de naailessen beginnen. Zo heb ik nog genoeg tijd om iemand anders te regelen die voor jou in de plaats kan komen. Later afgemeld? Dan wordt een deel van het bedrag van de cursus in rekening gebracht.

Wat zijn de kosten?

Een 6-weekse naaicursus kost €150,- wil je daar een introductieles bij (twv. €30,-) dan krijg je korting op het geheel en betaal je €175,-. Hiervoor krijg je een introles, handleiding, kortingskaart voor van Domburg Textiel & een 6-weekse cursus.